MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

Brystrekonstruktion efter brystkræft

Brystkræft er en af de mest set kræftformer i verden. At miste bryst på grund af kræft kan påvirke kvinder fysisk og psykisk. Genskabelse af brystvæv (rekonstruktion) giver en stor ændring på en positiv måde i patientens selvværd og psykologi. I denne måneds udgave vil vi gerne tale om brystrekonstruktion for kvinder, der fik deres brystvæv fjernet på grund af kræft.

Med hensyn til timing kan brystrekonstruktion udføres i to forskellige faser. Det kan gøres enten samtidigt med fjernelse af brystvæv eller senere efter fjernelse af brystvæv (mastektomi). De, der har samtidig mastektomi og brystrekonstruktion, er normalt tidligt diagnosticerede patienter. I denne operation fjerner den generelle kirurg brystvæv, og en plastikkirurg rekonstruerer brystet. Hvis kræften er fremskreden, skal brystrekonstruktion udføres efter 1 års mastektomi – da patienten sandsynligvis vil have strålebehandling. Behandling og genopbygning af brystkræft bør evalueres og planlægges med en gruppe eksperter inden for generel kirurgi, onkologi og plastikkirurgi. På denne måde kan den bedste behandlingsplan udarbejdes for patienten.

Der er et par metoder i brystrekonstruktion. Vi kan opdele disse i to hovedkategorier som “podning” og “brystimplantater”. Implantation består af at bruge naturlige kropsvæv, hovedsageligt fedtstoffer, til at injicere tilbage til brystet for at give det en form. Ved podning er normalt den første præference ekstraktionsvæv fra underlivet, da det er blødt, fedtet og let formet væv. Maven kan bruges på to måder: For det første er det at bruge hud, fedt og mave muskler. Den anden metode er kun at bruge abdominal hud og fedt uden muskelvæv. Begge metoder har deres egne fordele og ulemper. Den første tager relativt kortere tid – men da der bruges abdominale muskler, kan det føre til brok, og det kan ikke udføres for overvægtige patienter. Den anden metode, hvor kun abdominal hud og fedt anvendes, er blevet mere og mere populær for nylig. Da muskler ikke griber ind i denne metode, er der ingen risiko for brok. Men det kræver meget mere ekspertise inden for mikrokirurgi og erfaring. Begge procedurer kan efterlade ar, der ligner kejsersnit. I vores klinik er den mest foretrukne metode den anden ved at udnytte vores ekspertise inden for mikrokirurgi.

For patienter, der ikke har nok fedt og hud i underlivet, kan silikoneimplantater være en løsning. I denne metode ekstraheres normalt en lille mængde muskelvæv fra patientens bagside og overføres til brystet, hvorefter en siliconeballon placeres. Denne ballon oppustes med bestemte tidsintervaller. Når den når sin optimale størrelse, fjernes ballonen, og silikoneimplantatet efterlades inde i brystet. Denne metode tager kortere, men det kræver to sessioner at gennemføre.

Hvem kan gennemgå denne operation?

Enhver under gode helbredsforhold kan gennemgå denne operation. Imidlertid er risikoen for komplikationer højere hos patienter, der ryger.

Hvor lang tid tager det?

Det afhænger af den anvendte metode. For eksempel, hvis muskelvævet ekstraheres fra ryggen, og silikoneimplantatet placeres, tager det normalt 4-5 timer. Men når der anvendes mikrokirurgiske metoder, kan det tage op til 6-7 timer – hvis to bryster skal rekonstrueres, kan det endda tage 12 timer i alt.

Hvordan er helingsprocessen efter operationen?

Afhængig af den anvendte metode kan patienten rejse sig og forbruge væsker samme dag. Kirurgiske afløb fjernes på 3-4 dage. Det anbefales at bære kompressionskorset i 2 måneder. For at give en komplet symmetri af to bryster kan det være nødvendigt med mindre indgreb i fremtiden som omformning af areola.


Bedste Brystkirurgiske Klinik i Tyrkiet