MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

Is it safe to get plastic surgery in Turkey

Er det sikkert at blive opereret i Tyrkiet?

Tyrkiet har med sin høje servicekvalitet og prisfordel været det land, hvor mange patienter fra Europa og Amerika planlægger at rejse i de senere år, især til hårtransplantation, plastikkirurgi, fedme og tandbehandlinger. Ud over dette er der nogle vigtige synspunkter til at give et indblik i, hvad man bør overveje og stille spørgsmålstegn ved, inden du rejser til Türkiye.

I denne guide er der et par anbefalinger til, hvad du skal gøre, og hvad du ikke skal gøre, mens du søger efter en klinik, et bureau eller en læge.

Is it safe to get plastic surgery in Turkey

Hvad skal du overveje ved tandbehandlinger?

Tandbehandlinger fylder en stor del af medicinsk turisme med det formål både som en behandling og som en æstetisk procedure. Især laminatfiner og implantater er de mest foretrukne procedurer. Det hyppigste problem, som patienter støder på, er imidlertid uoverensstemmelsen mellem de omkostninger, de betaler, og kvaliteten af den service, de modtager. Mange klinikker tilbyder lave priser i begyndelsen for at tiltrække flere kunder, men patienten ender med at betale mere i sidste ende med en anden behandlingsplan. Planlægning af behandlingen kan variere op til forskellige kriterier såsom den aktuelle tilstand af mund, tandkød og knogler, hvilket gør det vigtigt at få korrekte information fra patienten for at give en nøjagtig prissætning.

Hvad skal du gøre: Før du får et tilbud fra bureauet eller klinikken, anbefales det stærkt at sende et røntgen- eller røntgenbillede. Hvis du ikke har sådanne dokumenter, er et par billeder påkrævet, der viser tænderne detaljeret fra forskellige vinkler. Det modtagne tilbud skal indeholde alle detaljer såsom produktmærke, mængde, pris pr. enhed. Du bør også sørge for at spørge, om der er en alternativ behandlingsplan med en anden prissætning. Evaluer og undersøg klinikken grundigt for at se, om de har tilstrækkelige faciliteter, certificering og professionalisme. Bed om et par før- og efterbilleder af tidligere tilfælde, og spørg, om du kan tale med en reference, der tidligere har været i behandling.

 

Hvad skal du overveje ved hårtransplantation?

Turkiye har været det mest foretrukne land for hårtransplantation med hensyn til servicekvalitet og prisfordel. Men der har været et voksende negativt indtryk på grund af en høj efterspørgsel til uretfærdigt lave priser, som skeptiske klinikker tilbyder, der er langt væk fra at have tilstrækkeligt udstyr og legitimationsoplysninger. Dette gør det uretfærdigt over for de klinikker og bureauer, der yder service af virkelig god kvalitet, desværre.

Selvom hårtransplantation udføres med lokalbedøvelse, er det vigtigt at undersøge grundigt for at finde en god klinik, for hvis hårtransplantationen går galt, er der ingen vej tilbage efter.

Hvordan vælger du den rigtige hårtransplantationsklinik til dig selv?

Når du beslutter dig for at komme til Türkiye for en hårtransplantation, kan du se et prisinterval på 1000 Eur – 7000 Eur. Hvis du gerne vil have en hårtransplantation af god kvalitet, bør du have et budget omkring 2000 Eur. Hvad der er vigtigere end budgettet er, at du skal finde dig selv en ordentlig læge, der er ekspert i hårtransplantation. Du kan få foretaget din hårtransplantation af en læge eller et medicinsk team overvåget af en læge, begge dele er fine, men bør bestemt være under kontrol af en ordentlig læge. Årsagen er, at en ekspert læge kan vurdere sagen meget bedre og kan undgå enhver komplikation eller uønskede resultater.

For at modtage et hårtransplantationstilbud er det et must at dele korrekte og tilstrækkelige oplysninger. Billeder af dit hår skal være af god kvalitet og afspejle virkeligheden i dit hårs nuværende tilstand – ikke vildledende. Sygehistorie er en anden vigtig del af den information, der deles – hvis du tager nogen medicin regelmæssigt, såsom blodfortyndende medicin, bør lægeholdet helt sikkert informeres på forhånd. Derudover, hvis du bruger Minoxidil eller Finasteride til dit hårtab, vil din læge muligvis have dig til at stoppe med at tage dem 3 uger før din operationsdato.

I Türkiye varierer hårtransplantationspriserne ikke afhængigt af antallet af transplantater – de er alt inklusive pakkepriser. Der er nogle klinikker, der tilbyder astronomisk høje graftantal på én gang, men mere end 4500 grafts kan være permanent skadelige for donorområdet. Derfor er den behandlingsplan, du får tilbudt, rigtig vigtig. Dem, der tilbyder et rigtig højt antal grafts til en rigtig billig pris, giver dig måske ikke det, du ønsker.

Hvad skal du overveje ved plastikoperationer?

I Tyrkiet er der adskillige plastikkirurger, som har international uddannelse inden for deres felt. Ud over dette er der mange fuldt udviklede hospitaler med den højeste standard af teknologi. Türkiye har flest hospitaler med JCI-akkreditering. Det er vigtigt at være opmærksom på kirurgens legitimationsoplysninger og faciliteterne på det hospital, som din operation vil finde sted i. Hvis din operation involverer at placere et eksternt materiale såsom brystimplantater, er det afgørende at kende mærket og kvaliteten af dem .

Hvordan vælger man det rigtige sted at få plastikkirurgi?

For at modtage detaljerede oplysninger fra din læge, bør du helt sikkert dele et par billeder, dine medicinske tilstande, tidligere operationer, medicinbrug. Enhver mangel på information kan have en alvorlig indvirkning på resultatet eller risikere dit helbred – derfor hvis et bureau eller en læge ikke beder om sådanne oplysninger, er det måske ikke dem, du leder efter.

Der er forskellige faktorer, der kan påvirke prisen, såsom implantatmærket, det hotel, du skal overnatte på, antallet af nætter, om det postoperative tøj eller materialer er inkluderet eller ej. Det er vigtigt at være opmærksom på disse detaljer, mens du sammenligner priser, for hvis et tilbud ser meget lavt ud, kan du ende med at betale ekstra for alt i sidste ende.

Kombinerede plastikoperationer foretrækkes bredt af mange mennesker, fordi det giver en stor prisfordel, og du kan løse to problemer på én gang. Det anbefales dog ikke at have mere end to operationer sammen for at mindske risikoen og få en sund helingsfase. Ifølge internationale artikler øger operationer længere end 6 timer risikoen enormt. For eksempel hvis du ønsker at få mange forskellige operationer som næseplastik, maveplastik, lårløft, brystforstørrelse, anbefales det stærkt at planlægge det som to separate sessioner i henhold til dine prioriteter.

Et andet vigtigt punkt er varigheden af dit ophold på hospitalet og Istanbul. Varigheden af dit ophold på hospitalet og i Istanbul er virkelig vigtig. For eksempel, efter din næseoperation, er mindst 6 til 7 dages ophold nødvendigt efter operationen for at få tilstrækkelig heling med gips og tamponer, som beskytter næsens form. Det anbefales ikke at fjerne gipset tidligere end 6 dage, hvilket ville være for tidligt i forhold til at bevare den nye form.

 

Hvad skal du tage i betragtning ved fedmeoperationer?

Nu om dagen er mennesker mere passive, selvom selve livet er blevet hurtigere. Denne livsstil har fremkaldt forbruget af fastfood for nylig, hvilket spiller en stor rolle på fedme. Türkiye er en af pionererne inden for fedmebehandlinger sammen med andre typer operationer. Mest foretrukne fedmebehandlinger er Gastric Sleeve, Gastrisk Ballon og Gastrisk Botox. Det, patienten skal være opmærksom på, er at vælge den bedste metode. For for eksempel at få en gastrisk sleeve-operation er minimum BMI 33. Hvorimod denne grænse for gastrisk ballon er 27. For en person med et BMI på 30 er det ikke den korrekte måde at udføre en gastrisk sleeve-operation direkte. For at sænke BMI ned til 27, kan der først placeres en gastrisk ballon, og når målet er nået, kan gastrisk sleeve udføres. En anden meget vigtig faktor på dette emne er kvaliteten af det anvendte materiale. For eksempel under en gastrisk botox-procedure bruges omkring 2 til 3 enheder botox. I de seneste dage har der været nogle klinikker og læger, der bruger generisk eller dårlig kvalitet botox, som har forårsaget alvorlige problemer såsom hjertestop, intubation og nekrose inde i maven.

Hvordan vælger man det rigtige sted at få en vægttabsoperation?

Du bør bestemt informere lægehuset om din sygehistorie, vægt og højde, og hvis du har maveproblemer. Antallet af nætter, der skal tilbringes på hospitalet og i Istanbul efter operationen, er virkelig vigtigt. Efter en gastrisk sleeve-operation anbefales det, afhængigt af patientens tilstand, ideelt 2 eller 3 nætter på hospitalet og 3 eller 4 nætter i Istanbul. Med hensyn til gastriske balloner; du bør helt sikkert vide mere om mærket på det produkt, du får. Det eneste mærke for intragastrisk synkelig ballon er Allurion Elipse. Selvom det er lidt til den dyre side, kræver det ikke nogen bedøvelse eller nogen fjernelsesprocedure. I gastriske sleeve-operationer er hæfteklammerne det største materiale, der påvirker prisen. I de fleste operationer bruges omkring 4 til 5 hæfteklammer. Nogle af klinikkerne bruger lavkvalitetsmærker fra fjernøsten for at sænke deres pakkepriser. Hvis din læge kun bruger 2 eller 3 hæfteklammer, ville det betyde, at de også forsøger at sænke prisen, selvom det ikke ville være nok til at give et vellykket resultat.

 

For at samle tricks og anbefalinger til at finde den bedste læge og klinik til dig selv, kan vi liste dem som følger.

Vær opmærksom på følgende, uanset hvilken type behandling du får:

  • Del sygehistorieoplysninger og billeder fuldt ud
  • Anmod om tilbud med visse detaljer såsom mærker og mængden af produkterne
  • Hvis det er muligt, så prøv at tale og få feedback fra folk, der fik deres behandling fra den pågældende klinik.
  • Spørg om detaljerede oplysninger om hospital og læge.
  • Spørg efter alle certificeringer og medlemskaber af klinikken.
  • Prøv at finde akkrediterede medicinske turistbureauer i Türkiye.
  • Spørg om enhver tvivl, du har, og vælg de reneste og direkte svar, du har fået af.
  • Vælg et sted, der ikke kun er pengefokuseret. Erfaring og viden bør prioriteres, når klinikken og lægen evalueres.

Ved at tage alle disse anbefalinger i betragtning, kan du blive en af de glade patienter, der forlader Türkiye med et vellykket resultat. Turkiye er et økonomisk og sikkert sted for dem, der tænker, forsker og modtager den korrekte information.