MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

Hvad er Coronavirus?

Virus er kendt som de enkleste organismer, der kan sprede sig selv. Men denne spredning kan kun finde sted inde i en levende organisme. Hvilket er hovedårsagen til, hvorfor vira spredes blandt mennesker eller dyr, for at finde en celle, hvori de kan leve og formere sig.

Coronavirus er en type virus, der er opkaldt efter corona, som betyder “krone” på latin, fordi den har en kronelignende form. Der er en større gruppe af coronavirus, der består af næsten 20 vira, der forårsager øvre luftvejsinfektioner sammen med en løbende næse.

Mange andre vira i coronavirus-familien forårsager mildere sygdomme med mildere symptomer end den nye Covid-19. Derfor har coronavirus indtil videre ikke forårsaget et større udbrud, når det kommer til sygdomme som almindeligt kendt influenza.

Coronavirusser, der har udviklet sig over tid ligesom alle typer andre vira, er begyndt at forårsage mere alvorlige helbredsproblemer, der viser influenzalignende symptomer siden 2002. Coronaviruss er smitsomme zoonotiske vira, der har risiko for at sprede sig blandt mennesker og dyr. Det menes, at Mellemøstens respiratoriske syndrom, kendt som MERS, tidligere blev overført fra kameler og det alvorlige akutte respiratoriske syndrom kendt som SARS fra civetkatte til mennesker.

Den nye generation af Coronavirus, kaldet Covid-19, som først dukkede op i Kina i december 2019, har påvirket hele verden, især Italien, Spanien, Iran, Storbritannien og Frankrig, på grund af dets hurtige smitsomme træk. Denne nye generation, der er navngivet som Covid-19, har i øjeblikket inficeret omkring 8 millioner mennesker og har forårsaget døden for cirka 500.000 mennesker.

Hvordan spredes Coronavirus?

Denne virus overføres ved kontakt med øjne, mund og næseområder efter kontakt med mikrodråberne modtaget ved hoste, nysen fra personer, der kan være asymptomatiske bærere eller dybest set kontaminerede mennesker. Virussen sætter sig i luftvejene. Nylige undersøgelser har vist, at mennesker, der er asymptomatiske bærere, også er i stand til at forurene andre mennesker.

Coronavirus er generelt vira, der ikke kan overleve i lang tid i en levende organisme udenfor. De kan dog forblive i live på nogle overflader fra et par timer til et par dage.

Hvad er symptomerne på den nye Coronavirus (Covid-19)?

Den nye Coronavirus skaber en sygdom karakteriseret ved feber, tør hoste og åndedrætsbesvær, efterhånden som den udvikler sig. Ud over disse kan der også ses forskellige lidelser såsom ondt i halsen, hovedpine kvalme-opkastning, diarré, løbende næse, muskel-ledsmerter og appetitløshed. Selvom sygdommen ikke forårsager nogen alvorlige klager hos nogle unge og raske mennesker, kan den ses med mildere resultater  hos nogle mennesker, men især hos personer med diabetes, forhøjet blodtryk, lungesygdomme, immunsystemsygdomme og lungebetændelse kan føre til de ekstreme scenarier såsom akut respirationssvigt, nyresvigt, og i nogle tilfælde kan det resultere i døden.