MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

Hvordan Tyrkiet styrede Coronavirus?

Hvordan Tyrkiet styrede Coronavirus?

Med de effektive behandlingsmetoder, det højt udviklede sundhedssystem, har Tyrkiet været et sandt eksempel for hele verdenen, især Europa, og kæmpet mod Covid-19 og holdt dødeligheden virkelig lav i denne pandemiperiode.

Tyrkiets kamp mod Covid-19

Tyrkiet har anvendt en anden protokol siden virusets udbrud. For det første er der i januar 2020 oprettet et videnskabskomité, der primært vil være fokuseret på, hvordan man kæmper mod Covid-19. Dette udvalg består af fremtrædende videnskabsundersøgelsesspecialister i landet. De undersøgte og studerede nogle af de gamle koronavirusudbrud og noterede sig, hvordan nogle af landene med succes kæmpede mod coronavirus.

Den første Covid-19 sag blev set i Tyrkiet den 11. marts 2020. Men nødvendige forholdsregler var taget inden denne dato.

[rt_timeline style=”style-2″]
[rt_tl_event day=”22″ month=”Januar” year=”2020″ title=”Termisk undersøgelse til flyvningerne fra Kina”]

[/rt_tl_event]
[rt_tl_event day=”05″ month=”Februar” year=”2020″ title=”Alle flyrejser fra Kina blev suspenderet.”]

[/rt_tl_event]
[rt_tl_event day=”06″ month=”Februar” year=”2020″ title=”Alle internationale passagerer gennemgår en termisk undersøgelse.”]

[/rt_tl_event]

[rt_tl_event day=”11″ month=”Februar” year=”2020″ title=”TTakket være udviklingen i Tyrkiet blev test, der ville tage lang tid at opnå, avanceret til tests, der gav resultater på 90 minutter.”]

[/rt_tl_event]

[rt_tl_event day=”23″ month=”Februar” year=”2020″ title=”Grænsen til Iran blev lukket på grund af udbruddet der.”]

[/rt_tl_event]

[rt_tl_event day=”29″ month=”Februar” year=”2020″ title=”Alle flyvninger til / fra Italien blev suspenderet på grund af det alvorlige udbrud.”]

[/rt_tl_event]

[rt_tl_event day=”11″ month=”Marts” year=”2020″ title=”Første sag set i Tyrkiet. WHO har erklæret Covid-19 som en pandemi.”]

[/rt_tl_event]

[/rt_timeline]

Efter den første sag, der blev set den 11. marts, har Tyrkiets Videnskabskomité anvendt en særlig behandlingsprotokol i henhold til undersøgelserne, og statistikkerne kom fra Kina.

Coronavirus begyndte at sprede sig over hele verden meget hurtigt, og mange lande oplevede utilstrækkelige problemer med intensivafdeling og åndedrætsværn. Tyrkiet har aldrig oplevet noget problem med utilstrækkelige medicinske faciliteter og kilder, fordi sundhedsinfrastrukturen og teknologien er ret avanceret og klar til at betjene millioner af mennesker.

Ifølge nogle af statistikkerne fra Statista er antallet af intensivsenge, der kan tildeles for hver 100 tusind mennesker, som følger:

LandPlejesenge (hver 100 tusind mennesker)
Tyrkiet40
USA34,7
Tyskland29,2
Italien12,5
Frankrig11,6
Sydkorea10,6
Spanien9,7
Japan7,3,6
UK6,6
Kina3,6

Ud over det meget avancerede sundhedssystem har en af de største fordele ved Tyrkiet været de veluddannede læger og sundhedspersonale, der bruges til at tage sig af et større antal patienter og til at kontrollere meget travle beredskabstjenester.

Beredskabstjenester i Tyrkiet før coronavirus havde været ekstremt travlt. Årligt er det samlede antal, der er optaget i nødsituationen i Tyrkiet 105 millioner, mens den samlede befolkning er 80 millioner. Det er 23-25 millioner i Storbritannien på 53 millioner og 130 millioner i USA på 324 millioner. Da antallet af Covid-19 sager steg i Tyrkiet, er højt befolkede steder som kommercielle centre, biografer, teatre, restauranter og caféer blevet lukket ned, og alle de vigtige instruktioner om, hvordan man skal håndtere virussen, er blevet offentliggjort bredt.

Ifølge de nylige undersøgelser er det blevet forstået, at Covid-19 for det meste er farlig for dem over 65 år og dem, der har kroniske sygdomme. Som et resultat blev den 3. april erklæret en officiel indespærring for personer over 65 år for høj risiko for død og under 20 år, da forureningen sker hurtigt blandt unge. Resultaterne af denne indespærring var ret lovende, da antallet af dødsfald hos personer over 65 år faldt med halvdelen.

Tyrkiet har fulgt en anden protokol end andre lande ifølge undersøgelser fra Health Committee. Der er fulgt et komplekst behandlingsregime, der sikrede, at symptomerne ikke kan udvikle sig. De medikamenter, der blev brugt, er begyndt at produceres af nationale medicinproducenter.

En af de vigtigste undersøgelser i denne proces har handlet om filiering. I dette projekt er alle mennesker, der kom i kontakt med hver coronaviruspatient i de sidste 14 dage, fundet og lokaliseret og kommet i karantæne. Disse mennesker er regelmæssigt blevet kontrolleret og overvåget gennem en mobilapplikation. Denne metode havde stor indflydelse på at bremse forureningsprocessen.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationens statistikker for marts måned er dødeligheden, der opstår, når antallet af tilfælde og dødsfald betragtes som verdensomspændende, 3,4 procent. I nogle lande ligger dødeligheden for coronavirus imidlertid langt over det nævnte gennemsnit. Her er de mest berørte lande af Covid-19 i forbindelse med dødelighed:

LandDødelighedsrate (statistik for marts måned af WHO)
Frankrig17.3%
Belgien14.7%
UK13.5%
Italien13,2%
Spanien10.5%
Kina5,5%
USA5,3%
Tyskland3,5%
Tyrkiet2,3%

Der er 3 hovedfaktorer til Tyrkiets store succes i kampen mod Covid-19 under denne proces:

  • Veludstyrede faciliteter og højt udviklet sundhedssystem
  • Meget erfarne læger og sundhedspersonale
  • Forskellige behandlingsmetoder anvendt på patienterne

Efter at have forsøgt at vende tilbage til det normale liv ved at tage total kontrol, har Tyrkiet produceret og doneret til andre lande næsten 200 åndedrætsværn, hundreder af tusinder af ansigtsmasker, medicinske forsyninger for at støtte til bekæmpelse af Covid-19