MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

Ultratynde porcelænslaminatfiner

Hvad er ultratynde porcelænslaminatfiner? Hvad er fordele og ulemper?

Ved standard tandlaminatbehandling bør tanden reduceres. Men med disse ultratynde dentale laminater er der ikke behov for at barbere nogen tand ned. Der er ikke behov for at barbere nogen tand ned for at påføre ultratynde dentale porcelænslaminater. De er så tynde, at de kan placeres direkte på tænderne, selv uden bedøvelse. Deres tykkelse er 0,2 – 0,3 mm (næsten lige så tynd som kontaktlinser).

Sammenligning med konventionelle dentale laminater

Konventionelle dentale porcelænslaminater har en tykkelse på 0,5 mm. Dette kan virke som en lille forskel, men husk at dette stykke er klæbet på dine tænder. Det påvirker forskellige ting såsom at tale, spise, generel stilling af din mund osv. Det er bedst at have det tyndeste materiale som muligt.

Fordele ved påføring uden tandreduktion

  • Da der ikke er nogen nedbarbering af tænder, forstyrrer det ikke den naturlige struktur af dine tænder.
  • Det opmuntrer mange mennesker, der ønsker at få tandbehandling, men som ikke ønsker nogen tandreduktion som forberedelse.
  • Da der ikke er foretaget nogen indgreb i dine oprindelige tænder, er risikoen for at have følsomme tænder meget lav. Denne bivirkning er dog mere almindelig ved konventionelle tandlaminatbehandlinger.
  • Ultratynde porcelænslaminater fastgøres direkte på tandemaljen, hvilket giver det stærkeste hold til laminaterne. Men når tanden barberes af til en konventionel laminatbehandling, lægges laminaterne på dentinlaget. Det er sværere at lime laminaterne på dette lag. Dette kan få dem til at falde af i fremtiden, hvis der sker fysiske traumer.

Har ultratynde laminater ikke nogen ulemper?

Udover alle fordelene har den også nogle ulemper. Af denne grund bør det ikke betragtes som “den bedste” metode, men en “anden metode”. I nogle tilfælde kan konventionel laminatbehandling være mere egnet til patienten. En af ulemperne ved ultratynde laminater er, at disse laminater har tykkere ender, der bliver på tandgummiet end konventionelle laminater. Dette gør det sværere at rense den bakterielle tandplak. Dette problem kan minimeres ved at placere laminaterne på en måde, så enden af det bliver under tandens tandkød. Men for at gøre det skal tandkødet hæves lidt, hvilket kræver påføring af lokalbedøvelse.